GEZONDHEID

Het gezondheidsaspect van voedsel, groen, samenwerken en buiten-zijn

Het verbouwen van voedsel en gezondheid zijn op diverse manieren met elkaar verbonden. De mens verbouwt voedsel om het lichaam te voeden, en zo te kunnen leven. Een deel van ons hedendaagse voedsel geeft ons meer dan we nodig hebben. Zonder dat je het door hebt krijg je bijvoorbeeld al snel te veel suiker en zout binnen, en soms ook stoffen die zijn bedoeld om de groei te stimuleren van wat je eet (de planten of dieren op je bord). Om gezond te willen blijven is het een goede start om te weten wat je eet. Voedsel voedt het lichaam, maar vervult in de vorm van stadslandbouw ook op een andere manier een rol in gezondheid. Onderzoeken geven aan dat de kleur groen een positief effect heeft op de mens. Werken in een moestuin verzorgt de nodige fysieke beweging en mentale ontspanning, onder het genot van frisse lucht. En vooral niet te vergeten, mensen doen veel sociale contacten op als ze betrokken zijn bij een stadslandbouwinitiatief, kunnen hun kwaliteiten laten zien en doen ook nog werkervaring op.

Voeding
– Variatie in recepten
– Overgewicht en groen
– De schijf van vijf
– Giftige planten
– Foodwatch Voedselwaakhond

Lichaam & geest
– Groen doet goed; rapport IVN
– Natuur en gezondheid
– Groen & gezondheid
– Waarom is groen gezond
– TEEB rapport
TEEB: The Economics of
Ecosystems and Biodiversity

Mis je iets op deze pagina en wil je iets toevoegen? Neem dan contact met ons op via het digitaal loket.