Samenwerking Stadsboerderijen en lokale telers

Stadsboerderijen 't Waaygat (Scheveningen) en De Kakelhof (Loosduinen)
fungeren als afhaalpunt voor de groente- en fruitboxen van BoereGoed.

Buurtbox
De BoereGoed Buurtbox is een wekelijkse box boordevol duurzame, verse producten. De inhoud verschilt wekelijks en wordt met veel zorg samengesteld! In de box zitten minstens 3 groentemaaltijden, veel rauwkost, fruit en … een wekelijks superfood! Het meeste wordt geteeld in de eigen Boeregoed Kassen of bij aan Boeregoed gelieerde regio telers. De BoereGoed Buurtbox is verkrijgbaar in verschillende vormen. Men kan een flexibel abonnement nemen of bestellen wanneer men daar zelf zin in heeft. De BoereGoed buurtboxen kunnen door consumenten besteld worden via www.boeregoed.nl Bij de bestelling kan een afhaalpunt naar keuze aangegeven worden. De stadsboerderijen worden voor deze dienst gesponsord door Boeregoed, dus consumenten helpen hiermee de stadsboerderijen.

Vanaf september 2015 is er een forse uitbreiding van het aantal Kinderboerderijen die afhaalpunten voor BoereGoed buurtboxen worden. Het aantal kinderboerderij-afhaalpunten verdubbelt van 6 naar 12 locaties. Alle punten zijn in de regio Haaglanden, Rotterdam, Westland en Zoetermeer, dus het wordt voor de mensen in deze regio’s makkelijk om groenten en fruit uit de buurt dichtbij te halen.
Vanaf 19 september 2015 kunnen de buurtboxen nu dus ook worden afgehaald op stadsboerderij `t Waaygat in Scheveningen. De Haagse Kakelhof (Loosduinen) fungeerde al enige maanden langer met succes als afhaalpunt.

Goede combi
Deze combinatie van verantwoord voedsel, buurt afhaalpunt dichtbij en extra inkomsten past goed bij de moderne kinderboerderij. De combinatie van de kinderboerderij als afhaalpunt voor Boeregoed Buurtboxen is tot stand gekomen via de Stichting Ondernemende Kinderboerderijen.

Boeregoed
BoereGoed is een initiatief rondom BoereGoed kassen, waarbij beoogd wordt mensen uit verschillende lagen van de lokale bevolking met elkaar in contact te brengen met als doel tijdsbesteding tot en met re-integratie in het arbeidsproces. Boeregoed is een veelzijdig initiatief waarin meerdere doelstellingen samenkomen. Het project heeft een belangrijke sociale functie voor vrijwilligers en wil tevens gezonde voeding, verantwoorde teelt, duurzame ontwikkeling en innovatie onder de aandacht brengen. Dit levert mooie resultaten op en de inwoners van de regio kunnen daar nu – letterlijk – de vruchten van plukken.