GREENS

Update

De bouw is begonnen!
 
Vorige week maandag is de aannemer daadwerkelijk van start gegaan met de bouw van het restaurant en de aanleg van de tuin. ’s Morgens om 8.00 uur plaatste de aannemer zijn schaftkeet en is begonnen met het noodzakelijke grondwerk; riool, elektra, water en natuurlijk de fundering & vloer van het restaurant worden de komende weken aangelegd. Ondertussen wordt er op een andere locatie gewerkt aan de opbouw van het gebouw en is de stichting haar werkzaamheden aan het inplannen voor de aanleg van de (moes)tuin.
 
greens3
 
Volgens planning is het grondwerk gedaan voor dat er eventueel vorst in de grond zit. Na de Kerst begint de opbouw van het restaurant. Als alles een beetje meezit wordt in februari/maart 2018 het binnenwerk gedaan, de keuken geïnstalleerd en de terrassen aangelegd. Zo hopen we nog ruim voor de zomer open te gaan voor publiek.
meer info Greens
 
GREENS | restaurant, garden
GREENS bestaat uit Stichting Tuinen van GREENS en Restaurant GREENS. De stichting zal de ontwikkeling en het beheer van de (zorg)tuinen onder haar hoede nemen. GREENS wil graag iets toevoegen aan het Westbroekpark. Het sterk verwaarloosde terrein wordt niet alleen op een ecologisch verantwoorde wijze opgeknapt, de exploitatie geschiedt ook op een sociaal maatschappelijke manier. Zo wordt de moestuin straks beheert door een groep van tussen de 20 en 30 mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Hiervoor is GREENS een samenwerking aangegaan met Stichting Mens & Tuin. Deze stichting exploiteert al jaren een zorgtuin en duurzame stadskwekerij  in de wijk Moerwijk. Zij weten als geen ander hoe je deze doelgroep begeleidt en hoe je hen kan laten groeien in hun sociale vaardigheden, zelfredzaamheid en zelfvertrouwen. In het restaurant vind je de groenten en kruiden uit eigen tuin terug op de heerlijke én eerlijke menukaart.