TUINDAG GREENS

Help mee

Zondag 2 juli kan er vanaf 13.00 uur weer geklust worden bij GREENS en is er vanaf 16.00 uur een borreltje

Zondag 2 juli is de maandelijkse tuindag van Stichting Tuinen van GREENS en stellen wij het toekomstige terrein in het Westbroekpark weer open voor vrijwilligers, betrokkenen en buurtbewoners.

Voor de buitenliefhebbers kan er vanaf 13.00 uur weer geklust worden en om 16.00 uur drinken we een borreltje.

Vanaf februari is er met hulp van vele vrijwilligers hard gewerkt om het terrein geschikt te maken om de aanleg van de (moes)tuinen en de bouw van het biologische restaurant. Zondag wordt het  laatste (groen)afval afgevoerd zodat na de zomer daadwerkelijk gestart kan worden met de aanleg van de tuin en de bouw van het restaurant. Om dit te vieren is er om 16.00 uur een bedankborrel voor alle vrijwilligers, buurtbewoners en betrokkenen.

Ga naar onze facebook pagina  www.facebook.com/greensinthepark en geef je op. Mailen kan ook: stuur een mailtje naar info@greensinthepark.nl

GREENS | restaurant, garden

GREENS bestaat uit Stichting Tuinen van GREENS en Restaurant GREENS. De stichting zal de ontwikkeling en het beheer van het terrein onder haar hoede nemen. In een later stadium zal gestart worden met de bouw van het restaurant. GREENS wil graag iets toevoegen aan het Westbroekpark. Het sterk verwaarloosde terrein wordt niet alleen op een ecologisch verantwoorde wijze opgeknapt, de exploitatie geschiedt ook op een sociaal maatschappelijke manier. Zo wordt de moestuin en de rest van het terrein straks beheert door een groep van tussen de 20 en 30 mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Hiervoor is GREENS een samenwerking aangegaan met Stichting Mens & Tuin. Deze stichting exploiteert al jaren een zorgtuin en duurzame stadskwekerij  in de wijk Moerwijk. Zij weten als geen ander hoe je deze doelgroep begeleidt en hoe je hen kan laten groeien in hun sociale vaardigheden, zelfredzaamheid en zelfvertrouwen. In de loop van dit jaar hopen we te kunnen starten met de bouw van het restaurant. In dit restaurant vind je de groenten en kruiden uit eigen tuin terug  op de heerlijke én eerlijke menukaart. Graag tot ziens in het Westbroekpark!