DSC_4615

Stichting Zeeheldentuin zoekt een

Vrijwilliger tuinonderhoud

VrijwilligerswerkVast

Functie omschrijving

De Zeeheldentuin is een groene oase in het bruisende Zeeheldenkwartier in Den Haag. De tuin dient als ontmoetingsplek, moestuin maar ook als speeltuin. Ruim 100 kleine tuintjes, vol met groenten en kruiden, maar ook een speeltuin met echte boot, waar kinderen op kunnen spelen.
De tuin is groot en voor het onderhoud afhankelijk van de inzet van vrijwilligers.

We zoeken een of meerdere vrijwilligers die ons willen helpen met het onderhoud. Mensen met groene vingers, die ook een beetje handig zijn voor diverse klusjes in de tuin. Onkruid wieden, water geven, beetje opruimen, de speelboot onderhouden, maar natuurlijk ook gezellig kletsen met de vele tuinierders en andere vrijwilligers.

We organiseren ook regelmatig activiteiten zoals BBQ’s, een filmavond en er worden verjaardagen gevierd, we zoeken mensen die willen helpen, maar je kunt dan natuurlijk ook aan de activiteiten deelnemen!

Aantal uur per week

4 uur

Activiteiten

Groenvoorziening / tuinonderhoud, Klusjes

Minimaal opleidingsniveau

Ongeschoold

Benodigde vaardigheden

Aanpakken/doen, Creatief, Klussen, Samenwerken, Repareren

Maximale groepsgrootte

0 personen

Wat krijg je er voor terug

Bijdrage aan leefbaarheid wijk, duurzaamheid en verbinding.

Organisatiegegevens

Organisatienaam

Stichting Zeeheldentuin

Straat en huisnummer

Tasmanstraat 137

Postcode en plaats

2518 VM Den Haag

Type

Maatschappelijke organisatie

Doel

Een oase van groen in het hart van het Zeeheldenkwartier. Met ruimte voor kinderen om lekker te spelen, met bankjes en een fontein voor ouderen, picknickbanken en een appelboomgaard waar ondernemers uit de buurt workshops kunnen geven (bijvoorbeeld beeldhouwen, schilderen of culinair), moestuinen,een kruiden- en vlindertuin, houtwal en overwintermogelijkheden voor insecten en andere dieren

Ook op gebied van educatie (waar komt ons voedsel vandaan, zelf groente en fruit telen en inmaken, kringloop, belang biodiversiteit) en duurzaamheid (bijv. duurzame energie en hemelwater) is heel veel mogelijk.

Kernactiviteiten

Stadstuinieren, bevorderen cohesie en duurzaamheid in de wijk

Contactgegevens

Naam

Jelle Gotjé

Telefoonnummers

0622933575 / 0622933575