POMPOENWEDSTRIJD

Kijk, ze groeien!

Dit najaar bestaat Natuur- en Milieueducatie Den Haag 100 jaar! Dat is natuurlijk reden om te vieren! 100 jaar educatie over de natuur, duurzaamheid en hoe je je eigen eten kan verbouwen. Rondom het jubileum worden er allerlei activiteiten georganiseerd en begin oktober zal er een groot evenement op het terrein van NME in het Zuiderpark worden gehouden.

Een van de activiteiten is de grote pompoenwedstrijd. Verschillende teams uit verschillende tuinen zijn bezig om in Den Haag de grootste pompoen te kweken. En op deze site vind je meer informatie over de teams, hun voortgang en natuurlijk uiteindelijk ook hun resultaat. Volg de kweek ook op instagram!
Hier vindt je meer informatie over andere activiteiten in het kader van 100 jaar NME

1. DE TEAMS

Wie doen er mee met de grote wedstrijd? Hieronder vindt je alle teamnamen en een selectie foto’s. Elk team heeft pompoenplantjes gekregen van John Plomp, docent bij NME.

2. VOORTGANG

Ben je benieuwd hoe de pompoenen groeien? Hier vindt je meer informatie over de voortgang van de verschillende teams. Er wordt regelmatig een update geplaatst met nieuws en foto’s, dus hou deze site in de gaten!

Juli 2019

Juli is begonnen, hoe gaat het met de plantjes? Pompoenzigt:
“Na een moeilijke start, waarbij we de hoop bijna hadden opgegeven, gaat Polly nu goed. De eerste arm groeit lekker en we hebben er al div bloemen uit gehaald. De volgende bloem zou best wel eens DE vrucht kunnen worden. 😊” Stadstuin de Groene Geest schrijft op instagram: “De laatste meet moment was 15 juli j.l.
Het was een onverwachte groeispurt, we staan op eens op 3.90 cm. Nu word de hoofd-rank plus de aangepaste zij-ranken gekopt. Niet te vergeten de door ons gekozen vrucht, die gaan we verwennen.”

Juni 2019

In de maand juni was het weer behoorlijk wispelturig. “Storm en stortbuien zijn er over onze pompoen gegaan. Oef hij heeft het best wel moeilijk! Een kleine beschadiging aan het begin van de steel, als dat maar goed gaat. Maar het eerste pompoentje is zichtbaar.” meld team Rubenspompoen.
De plantjes staan op de plek waar ze horen, bijvoorbeeld op de composthoop, zoals bij de Spinozahof. En ze groeien! 1,50 m is de plant bij de Groene Geest eind juni maar liefst!
Volg de voortgang ook op instagram!

Mei 2019

In mei zijn de plantjes uitgedeeld aan alle deelnemende teams. De pompoenplantjes zijn opgehaald, en soms nog even in de kast gezet voor een beetje extra warmte.
Team pompoenzigt schrijft: “Ze (Polly) vond het niet zo fijn meer in de kas dus wij zijn de strijd nu begonnen! Ze zal een hoop TLC ontvangen de komende tijd. Een vrijwilligster heeft vandaag al even te tijd genomen om haar beter te leren kennen. Ze vind het heerlijk vertoeven zo naast de schooltuintjes.”

Team Rubenspompoen vertelt “We hebben inmiddels een mooi bord gemaakt en deze bij onze pompoen geplaats. Natuurlijk verzorgen we de pompoen goed en geven we hem met dit prachtige weer genoeg water.”

Mis je iets op deze pagina en wil je iets toevoegen? Neem dan contact met ons op via het digitaal loket.
Volg stadslandbouw Den Haag op twitter en facebook.